Ik ben Egbert Ausems. In Strasbourg geboren en getogen, op zijn Frans grootgebracht met de Franse gewoontes en vooral dé Franse keuken! Tussen de middag warm eten en ’s avonds… ook! Ik at ook graag bij vrienden om culinaire curiosa te ontdekken.
Na het behalen van mijn Baccalauréat B (Franse VWO Economie) kwam ik op mijn achttiende naar Maastricht om te studeren en om mijn Nederlandse roots te ontdekken.
Tijdens mijn studie Tolk-Vertaler ontmoette ik mijn vrouw en begon tevens aan mijn passie: koken voor liefhebbers.
Ik kookte graag voor onze vriendenclub voordat wij op stap gingen.
In die tijd leerde ik naast de geheimen van de oma’s (mijn eigen oma moest vroeger zelf dagelijks voor 13 personen koken en mijn ‘schoonoma’ had vroeger een eigen restaurant) steeds meer kooktechnieken.
Ook verdiepte ik mij in de Elzasser keuken die ik in Maastricht moest missen.
Later bleek dat ik van deze passie mijn werk kon maken: na een leuke en leerzame carrière bij elektronicagigant Sony in Brussel en een tussenstapje bij medisch fabrikant Merit Medical, mocht ik als kok beginnen bij Café Ipanema aan het Bonnefantenmuseum.
Hier heb ik met veel plezier 10 jaar gewerkt. Veel ontdekt en geleerd: van mislukte pâtisserie experimenten tot zeer geprezen Mediterrane buffetten en borrelarrangementen in alle soorten en maten. Elke ervaring nam ik mee.
Nu heb ik besloten om voor mezelf te beginnen met een concept dat al lang borrelt: eenvoudige, gezonde en eerlijke gerechten voor jong en oud koken.
Naast mijn wisselende weeksuggesties, neem ik ook graag opdrachten aan op aanvraag (een uitgebreide lunch, hapjes voor een aangeklede borrel of feestje, het zondags-diner voor de hele familie, alles kan). Van tevoren de wensen bespreken en dan aan de slag! Zorgen dat alles goed smaakt en mooi gedresseerd wordt zodat de mensen thuis het alleen nog hoeven op te dienen en lekker op te eten! Daar kan ik enorm van genieten.
En als ik dan met alle aanvragen klaar ben? Dan begin ik opnieuw… want ik kook privé ook graag en vind het leuk om mijn gezinnetje te zien smullen!